Test de paternitate Legaturi familiale Analize genetice Servicii stiintifice Noutati Pagina de start

Intrebari Frecvente - FAQ

Cat de exact este testul de paternitate? Probabilitatea exacta depinde de ADN-ul persoanelor testate. Fiecare analiza include un procedeu statistic de stabilire a paternitatii probabile. Veti primi aceast procedeu statistic impreuna cu rezultatele dumneavoastra.

In cazul unui test de includere (tatal presupus se dovedeste a fi tatal biologic) probabilitatea este de obicei mai mare de 99% si poate ajunge pana la 99,99999%. In cazul unui rezultat de excludere (tatal presupus sigur nu este tatal biologic) probabilitatea este de 100%.

 

Exista o diferenta de probabilitate bazata pe originea mostrei (de ex. lichid bucal fata de par sau periuta de dinti, etc.)? Nu, probabilitatea depinde numai de variantele ADN-ului determinate in timpul analizei. Cu toate acestea, unele mostre pot fi totusi contaminate (spre ex. mucurile de tigara, suzeta) cu ADN-ul altei persoane sau cantitatea de mostra ADN este prea mica. Daca se intampla acest lucru, va vom cere mostre suplimentare. Fiti siguri de faptul ca acest aspect nu va produce un rezultat gresit. Totusi, nu putem testa provenienta mostrelor. Un timbru/o stampila poate fi pus(a) pe plic de o persoana diferita (spre ex. un angajat al postei) decat de persoana care doriti sa fie testata.

Ce se poate spune despre confidentialitatea informatiilor? Toate informatiile vor fi tratate cu maximum de confidentialitate si nu sunt transmise unor terte parti. Mostrele dumneavoastra nu vor fi utilizate pentru alte teste. Toate analizele sunt realizate in laboratorul detinut de compania noastra. In momentul primirii mostrelor, nici una dintre acestea nu paraseste incinta laboratorului nostru. Daca doriti, putem distruge toate datele dupa ce v-au fost furnizate rezultatele testului dumneavoastra.

Cat dureaza efectuarea analizei? In momentul in care am primit mostrele dumneavoastra, contractul si taxa incepem imediat efectuarea analizei. Puteti astepta un rezultat, inclusiv certificatul, in 7 sau 10 zile lucratoare. Va vom aduce imediat la cunostinta rezultatul prin e-mail, telefon, fax sau serviciul postal. Garantam obtinerea unui rezultat in 15 zile lucratoare, neincluzandu-se in aceasta perioada zilele necesare pentru trimiterea rezultatului la dumneavoastra, prin posta.

Este necesara si testarea mamei copilului? Nu, acest aspect nu este necesar. Totusi, utilizarea si a ADN-ului mamei va creste probabilitatea testului. Fara ADN-ul mamei, probabilitatea testului este totusi destul de ridicata, in consecinta mostrele provenite de la mama nu sunt esentiale.

Exista o cerinta de varsta minima a copilului pentru efectuarea testului de paternitate? Nu avem nevoie de mostre invazive provenite de la copil (spre ex. sange). O mostra de lichid bucal poate fi folosita, iar un test poate fi realizat imediat dupa nasterea copilului. Prelevarea mostrei nu este dureroasa si nu va afecta starea de sanatate a copilului. Putem chiar sa testam copilul inainte de nasterea acestuia (testare prenatala). Aceasta se va realiza numai in cazurile speciale, dupa o discutie detaliata cu dumneavoastra si doctorul ginecolog care se ocupa de dumneavoastra.

Cat costa testul efectuat de compania dumneavoastra? Va rugam sa consultati lista cu taxe.

De ce mostre aveti nevoie? Analiza poate fi realizata cu lichid bucal, sange sau mostre ne-standard speciale. Cu ajutorul metodelor moderne de testare putem chiar utiliza ADN-ul dintr-un muc de tigara, o periuta de dinti, guma de mestecat, aparat de ras, batista, pahar pentru baut, suzeta, etc. Exista totusi un risc de contaminare a acestor mostre cu ADN-ul unei alte persoane. In consecinta, va recomandam sa ne contactati inainte, pentru a discuta specificul cazului dumneavoastra. Daca trebuie sa utilizam sange sau mostre ne-standard, un cost aditional va fi inclus.

Poate un test de paternitate sa fie folosit pentru depistarea unor boli trasmise ereditar?

Nu. Markerii ADN-ului pentru testele de paternitate se afla in locatii diferite fata de cei aferenti bolilor. Prin urmare, nici un expert nu se poate pronunta, bazandu-se pe acest test, daca o persoana are o boala sau este purtatorul unei boli transmise ereditar.


Puteti efectua un test pentru alte relatii biologice, spre ex. frate/sora de mama/tata? Da. Metoda ADN permite un rezultat precis menit sa indice daca gemenii sunt identici sau infratiti. La multe alte intrebari (relatia cu bunicii, maternitatea) se poate raspunde clar cu ajutorul testului ADN. Inca o data, va rugam sa ne contactati daca aveti intrebari.

Contactati-ne Despre noi Partenerii nostri